Verzekering? Voor een zorgeloze verhuisdag!

04 april 2017
Profielfoto lsu-coach

Uw verhuisfirma is standaard verzekerd voor uw meubels en spullen tot 125 euro/m3 met een franchise van 250 euro.
Wat betekent dit concreet? In geval van schade dient de schade groter te zijn dan 2m3 en groter dan 250 euro opdat u een schadevergoeding kan krijgen van de verzekeringsmaatschappij.
Voorbeeld 1: een tafel van 2m3 kan maximaal 2 x 125 euro schadevergoeding krijgen min de franchise van 250 euro -> dus geen schadevergoeding.
Voorbeeld 2: een sofa van 3m3 is zwaar beschadigd tijdens het transport. Maximale schadevergoeding = 3m3 x 125 euro min franchise van 250 euro -> maximale uitbetaling van 125 euro.

U merkt dat die standaardverzekering eerder beperkt is. Vandaar dat u zich extra kan verzekeren (alle risico). De kost in 2017 bedraagt ongeveer 60-70 euro per 10.000 euro aan verhuiswaarde (2017) voor een verhuizing binnen Benelux.
Voorbeeld: uw totale waarde van verhuisde spullen bedraagt 40.000 euro, u kan zich dan extra verzekeren voor ongeveer 280 euro. (2017)

Extra verzekeren of niet? Gezien het groot aantal manuele handelingen die nodig zijn bij een verhuis is het sterk aan te raden om zich extra te verzekeren. Een verhuis bestaat uit honderden, soms duizenden handelingen op enkele uren. Een hoekje van een tafelblad, een glazen deurtje, een lampekap, een schilderij, een TV, een glazen bijzettafel, …  Elke verhuis heeft een groot aantal breekbare en gemakkelijk beschadigbare bezittingen. De professionele verhuizers zijn goed getraind maar het tempo ligt hoog met veel onbekende factoren tijdens de verhuis: uitnemen en wegzetten, inpakken en uitpakken, deuropeningen, trappen, raamopeningen, personenliften en verhuisliften, regen en wind, vastbinden van spullen in de vrachtwagen, transport over de weg, enzovoort.

Vandaar dat de verzekeringsmaatschappijen die met de professionele verhuisfirma’s samenwerken een uiterst scherp tarief hebben uitgewerkt. Voor 60-70 euro per 10.000 euro aan verhuiswaarde bent u zeker dat er geen onverwachte verrassingen zijn tijdens uw verhuisdag!

Werk steeds met een professionele verhuisfirma voor een aangename verhuiservaring.

 

 

© UYTTENDAELE